1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun ilgili hükümleri kapsamında işletme belgesiz seyahat acentalığı faaliyetlerinin ve usulsüz plaka kullanımının önlenmesi amacıyla denetimler yapılmaktadır.

Yapılan denetimlerde Seyahat Acentalarına kendi kullanımları için verilen plakaların, seyahat acentası olmayan kişi veya kuruluşlarca kullanımının yaygınlaşmakta olduğu tespit edilmektedir.
Bu doğrultuda, işletme belgesiz seyahat acentalığı faaliyetinin ve usulsüz plaka kullanımının önlenmesi amacıyla seyahat acentalarına kendi kullanımları için düzenlenecek plakalar hakkında 20.12.2021 tarihli duyurumuz aşağıdaki linkte bulunmaktadır.

https://www.tursab.org.tr/duyurular/2022-tursab-arac-plakasi-duyurusu

Bu duyuruya ek olarak yapılan yeni düzenleme ile plaka talep başvuruları, talep edilen plakaların seyahat acentası ihtiyacı ile uygunluğu açısından Birlik bünyesinde oluşturulan komisyonca incelenmektedir. Plaka ödemeleri plaka komisyonunun kendisine ulaşan başvuruyu inceleyerek plaka sayısı konusunda onay vermesi akabinde yapılacaktır.

Bu duyuru sayesinde herkes ayağını umarım denk alır ve bilinçli bir sektör oluşur. Bir çok konuda da yenilikler olmalı ki, önüne gelen herkes sektörün bir parçası olmadan önce eğitim ve sermaye alanında bilinç sahibi olarak sektöre destek ve katılımını gerçekleştirmeli. Birlik ve beraberlik içerisinde bu tip kontrollerin artması talep edilmelidir. Böylelikle Turizm sektöründe profesyonellik ortaya çıkacaktır. Ayas Turizm bu tip faaliyetler için her zaman destekçidir. 

Detaylı Bilgi için lütfen aşağıdaki linki ziyaret edin...!

https://www.tursab.org.tr/duyurular/plaka-basvurulari-hakkinda-onemli-duyuru