Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Ersoy zei: "We hebben dit jaar een grote toename waargenomen in het aantal toeristen dat naar Antalya komt. De exacte aantallen zullen vandaag bekend zijn, maar dit jaar kwamen ongeveer 9 miljoen 90 duizend toeristen Antalya binnen. Over het algemeen hebben we dit jaar 29 miljoen in het aantal buitenlandse bezoekers en 24 miljard dollar aan inkomsten in het toerisme bereikt. Ik wil graag onderstrepen dat dit cijfer een stijging betekent van 100 procent ten opzichte van vorig jaar.”

 

Serik 2 afvalwaterzuiveringsinstallatie en aangesloten infrastructuurfaciliteiten, waarvan de bouw werd voltooid in het Serik-district van Antalya, werden geopend. De faciliteit, die werd gebouwd op een oppervlakte van 66 duizend vierkante meter, zal tot 2050 het afvalwaterprobleem van de regio oplossen. Minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy, afgevaardigden van de AK-partij van Antalya Atay Uslu, Kemal Çelik, Mustafa Köse, gouverneur van Antalya Ersin Yazıcı, burgemeester van Antalya Metropolitan Municipality Muhittin Insect, vertegenwoordigers van politieke partijen, managers van instellingen en organisaties woonden de opening bij.

 

Tijdens de opening van de faciliteit zei minister Mehmet Ersoy: “Als ministerie van Cultuur en Toerisme voeren we studies uit in 81 steden van ons land en over de hele wereld. Zoals ik echter altijd zeg, zijn de diensten die aan Antalya en de toekomst van Antalya worden verleend, een aparte bron van geluk voor ons. Het feit dat Antalya de belangrijkste toegangspoort van ons land naar het buitenland is en dat het toeristisch potentieel met de dag toeneemt, heeft de stad tot een van de belangrijkste centra van het wereldtoerisme gemaakt. Wat dat betreft zijn we ons er altijd van bewust dat we dit potentieel van onze stad heel goed moeten inschatten.”

 

“Als land hebben we 29 miljoen bereikt in het aantal buitenlandse bezoekers en 24 miljard dollar aan inkomsten”

 

Ersoy zei dat ze als Ministerie van Cultuur en Toerisme Antalya niet alleen vanuit een enkel punt beoordelen, maar vanuit een zeer breed perspectief, en zei: "We overwegen het potentieel als geheel en we nemen de juiste stappen, niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst van Antalya. In deze context hebben we dit jaar een grote toename waargenomen in het aantal toeristen dat vanuit het buitenland naar Antalya komt, waarbij het effect van de pandemie afneemt. De exacte aantallen zullen vandaag bekend zijn, maar; Dit jaar kwamen ongeveer 9 miljoen 90 duizend toeristen Antalya binnen. Over het algemeen hebben we dit jaar 29 miljoen in het aantal buitenlandse bezoekers en 24 miljard dollar aan inkomsten in het toerisme bereikt. Ik zou willen onderstrepen dat dit cijfer een stijging van 100 procent betekent in vergelijking met het voorgaande jaar. We streven ernaar om volgend seizoen veel grotere aantallen te bereiken. In 2022 wacht ons land in het algemeen en Antalya in het bijzonder een intenser seizoen.”