Bij een bezoek aan de nieuw gekozen Turkse Vereniging van Reisbureaus (TÜRSAB), provinciale en districtsmanagers en reisbureaus in sommige districten in Antalya, zei de bestuursvoorzitter van TÜRSAB, Firuz Bağlıkaya, dat ze de stappen en doelen evalueerden die dit jaar en volgend jaar moeten worden genomen met de stakeholders van de sector.

De president van TÜRSAB, Firuz Bağlıkaya, gaf aan dat de toeristische activiteit in Turkije aangename afmetingen heeft bereikt en dat er een drukke periode is geweest na de wereldwijde epidemie. Hij herinnerde eraan dat Turkije in de periode januari-augustus 29 miljoen 334 duizend 652 buitenlandse toeristen ontving.

Bağlıkaya verklaarde dat er weinig verschil is met de cijfers van 2019, wat een recordjaar was in termen van toeristen en inkomsten, en zei: "We verwachten een resultaat dat het record van 2019 in 2023 zal breken, dankzij de geografische ligging van ons land , onze service en productkwaliteit, ondernemende reisbureaus en touroperators. We voorzien een nieuw record, zowel wat betreft het aantal toeristen als de instroom van vreemde valuta. We hebben voorbereidingen voor 2023, dienovereenkomstig stellen we een verwachtingsrapport op." hij zei.

In december starten we met de vroegboekactie..

Bağlıkaya benadrukte dat de binnenlandse markt een belangrijk deel van het toerisme uitmaakt en verklaarde dat ze ook werken aan binnenlandse toeristen. Bağlıkaya verklaarde dat binnenlandse toeristen aanzienlijke voordelen behaalden met de vroege reserveringscampagne die ze vorig jaar voerden en vervolgde zijn woorden als volgt: "Vorig jaar stegen hotelprijzen aanzienlijk als gevolg van de schommelingen in vreemde valuta, maar onze burgers die vroege reserveringen maakten, konden om van hun vakantie te genieten zonder extra kosten te betalen. We raden hetzelfde dit jaar opnieuw aan. "We starten de vroegboekingscampagne met onze agentschappen in december op de Travel Turkey Fair in Izmir. Als u vakantie wilt hebben tegen een betaalbare prijs , op de gewenste plaats, op de gewenste datum in het binnenlands toerisme, moet u zeker profiteren van een vroege reservering. De capaciteit hiervoor zal na de pauze ontstaan."