Antalya'da yeni seçilen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) il ve ilçe yöneticileri ile bazı ilçelerdeki seyahat acentelerini ziyaret eden TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, sektör paydaşlarıyla hem bu yılı hem de gelecek yıl için atılacak adımları, hedefleri değerlendirdiklerini söyledi.

Türkiye'deki turizm hareketliliğinin sevindirici boyutlara ulaştığını ve küresel salgın sonrası yoğun bir dönemin yaşandığını dile getiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin ocak-ağustos döneminde 29 milyon 334 bin 652 yabancı turist ağırladığını anımsattı.

Turist ve gelirler noktasında rekor yıl olan 2019'un rakamlarına az bir fark kaldığını ifade eden Bağlıkaya, "Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum, servis ve ürün kalitemiz, girişimci seyahat acenteleri ve tur operatörleri sayesinde 2023'te 2019'un rekorunu kıracak bir sonuç bekliyoruz. Gelecek yıl hem turist sayısı hem de döviz girdisi noktasında yeni bir rekor öngörüyoruz. 2023 için hazırlıklarımız var, ona göre bir beklenti raporu hazırlıyoruz." diye konuştu.

Aralık'ta erken rezervasyon kampanyasını başlatacağız

İç pazarın turizmin önemli bir payını oluşturduğunu vurgulayan Bağlıkaya, yerli turiste yönelik de çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Geçen yıl gerçekleştirdikleri erken rezervasyon kampanyasından yerli turistin önemli avantajlar elde ettiğini anlatan Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl dövizdeki hareketlenmeyle otel fiyatlarında çok ciddi artışlar oldu ama erken rezervasyon yapan vatandaşlarımız herhangi bir ek ücret ödemeden tatillerini yapabildiler. Bu yıl da yine aynısını tavsiye ediyoruz. Aralıkta İzmir'deki Travel Türkiye Fuarı'nda erken rezervasyon kampanyasını acentelerimizle başlatacağız. İç turizmde uygun fiyatta, istenilen yerde, istenilen tarihte tatil yapılmak isteniyorsa muhakkak erken rezervasyondan yararlanmak lazım. Bununla ilgili kapasite de aralıktan sonra ortaya çıkar."