Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Geleneksel Ekim Ayı Buluşması’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek turizm vizyonu, planları, mevcut durumu ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AKTOB tarafından düzenlenen Geleneksel Ekim Ayı Buluşması’na katılan Vali Ersin Yazıcı, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek 2022 turizm sezonu hakkında sektör temsilcilerinden bilgi aldı. Toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu Cem Topçu, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol ve sektör temsilcileri katıldı.

Başarılı bir sezon geçiriyoruz

Başarılı bir turizm sezonunun ardından yüzlerin güldüğünü belirten Vali Yazıcı; “AKTOB’un düzenlediği bu güzel etkinlikte turizm temsilcileriyle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Gururluyuz, mutluyuz ve yüzlerimiz gülüyor. Başarılı bir sezon geçiriyoruz. Bu da sizler sayesinde oldu. Sektör paydaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Şehrimizi ziyaret eden misafirlerimiz sizlerin sunmuş olduğu kaliteli hizmetler sayesinde buradan mutlu ayrılırken, aynı zamanda da gelecek için önemli bir referans edinmiş olduk. Biz şehir olarak ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan, ülke ekonomisinde ciddi sorumluluğu olan bir kentiz. Bunu da layıkıyla yerine getiriyoruz. Özellikle pandemi döneminde hayata geçirdiğimiz güvenli turizm sertifikası ile şehrimizi ziyaret edecek olan turistlere güven verdik. Bu da bu yıl ki başarımızın temelini oluşturdu.” dedi.

Ektiğimiz sabrın meyvelerini bu yıl topladık

2022 yılında turizmde gösterilen başarının 2020 yılında ekilen sabrın meyveleri olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Öyle bir şehir düşünün ki Akdeniz çanağının gözdesi, verdiği hizmet ile dünya standartlarının bile ötesine geçmiş. En parlak sezonunda 15 milyonu geçen turisti ağırlamış. Ama tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgından sonra şehre gelen turist sayısı bir anda 3 buçuk milyona düşmüş. Tüm turizm kentlerinde aynı sorunlar yaşandı. Ama biz az sayıda da olsa gelen tüm misafirlerimize her zaman sunduğumuz üstün hizmet kalitesini sunarak onları ağırladık. Adeta kulaktan kulağa yayılan kalitemiz ve güvenli turizm sertifikamızla adımız tüm dünyaya yayıldı ve şükürler olsun ki bugünlere geldik.” şeklinde konuştu.

Turizm Antalyalı hemşerilerimizin yüzünü güldürdü

Antalya’da turizmin durmasının tüm şehirdeki iş kollarını etkilediğine değinen Vali Yazıcı; “Ben Vali olarak tarım, sanayi, küçük tüccarlarımız ve esnaflarımızla bir araya gelmeye çalışıyorum. Sahada olmayı seviyor ve önem veriyorum. Her yerde inatla ve ısrarla şunu söylüyorum. Burası bir dünya şehri hangi işi yaparsanız yapın dünya standartlarında olsun. Ben dünya cenneti Antalya’ya 2020’nin haziran ayında geldim. Pandemi döneminde Antalya’yı soran devlet büyüklerime şehrin moralinin bozuk olduğunu söylemiştim. Sadece sizlerin değil sade vatandaşın da morali bozuktu. Çünkü burası bir dünya şehri, burası milyonlarca misafiri ağırlayan onlarla birlikte yaşayan bir şehir. Bundan mahrum kaldığında tüm kentin morali bozuldu. Bu yıl ise şehrimizin morali gayet güzel. Tekrar teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde moralimiz yerinde. Allah bu güzelliğimizi bozmasın. Allah nazar değdirmesin. Biz çalışmaya ve gayret etmeye en iyisini sunmaya hep birlikte devam edeceğiz. İnanıyorum ki 2023 turizm sezonu, 2022 yılından daha iyi olacak. Bu şehir başta turizmciler olmak üzere dünya standartlarında mal ve hizmet üretmeye devam edecek. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum.” dedi. Konuşmasının ardından AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Vali Ersin Yazıcı’ya hediye takdim etti.